Stravovací provoz
Vedoucí oddělení léčebné výživy a stravování odpovídá za kvalitní výrobu a zajištění objednaného množství léčebné výživy pro pacienty v NHB a za výrobu objednané stravy pro zaměstnance. Zajišťuje sestavení jídelníčku pro pacienty a pro zaměstnance v souladu s dietním systémem a dle stanovené hodnoty stravovací jednotky.
Pro zajištění výroby jídel organizuje zásobování skladu potravinami tak, aby byl spolehlivě zajištěn nepřetržitý provoz.
Oddělení léčebné výživy a stravování poskytuje stravu pro 450 pacientů a 450-600 zaměstnanců denně. Dále poskytuje stravu pro DPS Husova a MŠ Husova.
Pro pacienty se připravují všechny druhy diet podle jednotného dietního systému.
Strava se vydává v hlavní budově tabletovým systémem a v přilehlých budovách se expeduje v nahřívacích vozech.
Strava se pro pacienty vydává
snídaně | 6:30 – 7:00 |
oběd | 11:00 – 12:00 |
večeře | 16:15 – 17:00 |
Teplá večeře se připravuje 3x v týdnu, studená večeře 4x v týdnu.
V jídelně se vydávají obědy pro zaměstnance v pracovní dny od 10:45 – 13:30 hodin.
Zaměstnanci si mohou vybírat ze 3 druhů jídel a mají možnost si zakoupit doplňkový sortiment (saláty, moučníky atd.)
Kontakty
Aktuálně z Stravovací provoz
Pacienti hospitalizovaní v naší nemocnici si mohou od poloviny ledna 2025 vybírat ze dvou jídel. Se zaváděním nových receptur a trendů do stravy zaměstnanců a pacientů radí zaměstnancům stravovacího provozu vyhlášení kuchaři Nikolas Kratěna a Michal Štorek. Stravovat se do nemocniční jídelny chodí i veřejnost.